Администрацията на Тръмп призова и други страни да окажат натиск на

...
Администрацията на Тръмп призова и други страни да окажат натиск на
Коментари Харесай

САЩ призоваха и други страни да окажат натиск на Иран

Администрацията на Тръмп прикани и други страни да окажат напън на Иран заради намесата му в спорове в Близкия изток, съобщи ДПА.

В изказване на Белия дом се подлагат на критика иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война, че " влага запаси в експорт на дестабилизиращо въздействие из целия Близък изток, до момента в който иранците са жертва на слаба стопанска система ", написа novini.bg.

Революционните гвардейци са упрекнати, че са изстреляли ракети по Израел тази седмица и че подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси са изстреляли балистична ракета по Саудитска Арабия.

" Тези дейности са ново доказателство, че безразсъдното държание на Иран е сериозна опасност за районния мир и непоклатимост. Време е виновните страни да окажат напън на Иран да промени това рисково държание ", се споделя в изказването.

Израел реагира на ракетния обстрел с въздушни удари, които съгласно него са поразили съвсем всички ирански обекти в Сирия. Според Израел ракетният обстрел е бил дело на елитната Бригада Ал Кудс от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР